Доступність посилання

ТОП новини

Україна допомагатиме жертвам землетрусу в Китаї


Речник Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, полковник Ігор Кроль повідомив Радіо Свобода, що до Китаю відправлять український мобільний шпиталь.

Речник Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, полковник Ігор Кроль повідомив Радіо Свобода, що до Китаю відправлять український мобільний шпиталь.

За його словами, у складі цього польового медзакладу МНС України – 20 рятувальників мобільного рятувального центру МНС та 102 медичні працівники. Мобільний шпиталь МНС може надавати кваліфіковану медичну допомогу, включно з хірургічним втручанням, 400 пацієнтам на добу.

Міністерство також готує до відправки необхідні аварійно-рятувальні засоби.

Учора вдень у повіті Веньчуань провінції Сичуань на південному заході Китаю стався землетрус силою 7,8 балів за шкалою Ріхтера.

Остання на цей час офіційно названа кількість загиблих – близько 12 тисяч осіб. Загальна кількість жертв і обсяги руйнувань іще не відомі.

За даними агентства Сіньхуа, щонайменше 10 тисяч людей загинули лише в одному місті Мяньчжу. Тим часом повідомляють, що тільки сьогодні понад тисяча рятувальників змогла дістатися до міста Веньчуань у самому епіцентрі землетрусу, яке досі було відрізане від світу. Також надходять повідомлення, що в місті Мяньян могли загинути понад 18 з половиною тисяч людей.

Громадян України серед загиблих унаслідок учорашнього землетрусу в Китаї немає, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України з посиланням на інформацію Посольства України в Китайській Народній Республіці.

Однак китайська влада повідомляє про загибель 37 туристів, ще 2 тисячі вважають зниклими безвісти. Їхні національності наразі не встановили.
XS
SM
MD
LG