Доступність посилання

ТОП новини

Фонд держмайна повернув заставу претендентові на купівлю Одеського припортового заводу


Російській компанії «Азот-Сервiс» віддали гарантійний внесок у зв’язку зі скасуванням конкурсу, пояснили у прес-службі Фонду.

Російській компанії «Азот-Сервiс» віддали гарантійний внесок у зв’язку зі скасуванням конкурсу, пояснили у прес-службі Фонду.

Відкритий конкурс із продажу пакета акцій Одеського припортового заводу офіційно оголосили у лютому.

Проте минулого місяця Президент своїм указом призупинив приватизацію заводу, пояснивши, що вона не відповідає національним інтересам.

Віктор Ющенко заявив, що саме виробництво заводу таки має бути приватизоване, однак порт Південний, аміакопровід і перевантажувальний комплекс мають залишитись у власності держави.

Уряд підтвердив, що не збирається приватизувати аміакопровід, але наголосив, що цех перевантаження аміаку належить до цілісного майнового комплексу заводу.

Нещодавно ж виконувач обов’язків голови Фонду держмайна, бютівець Андрій Портнов, якого призначив уряд, поновив конкурс із продажу Одеського припортового заводу і призначив його на 20 травня. Портнов послався на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який призупинив указ Президента щодо цього підприємства.

Проте Валентина Семенюк-Самсоненко, яка вважає себе чинним керівником Фонду, назвала повідомлення про поновлення конкурсу підробкою.

А Президент знову зупинив дію урядового розпорядження про поновлення приватизації Одеського припортового заводу.
XS
SM
MD
LG