Доступність посилання

ТОП новини

Рефат Чубаров на Радіо Свобода: Україна має просити допомоги у міжнародних інституцій у відповідь на заяви мера Москви Юрія Лужкова


Під час святкування 225-річчя Чорноморського флоту Росії в Севастополі Юрій Лужков у кількох виступах поставив під сумнів приналежність Севастополя Україні.


«Ми є свідками цілеспрямованої, агресивної інформаційної атаки на Україну з боку вже офіційного Кремля, за якими можуть бути вже здійснені конкретні дії на дестабілізацію політичної ситуації в Україні. Нашій державі треба не просто оголошувати таких персон, як Лужков, нон-грата, а треба здійснювати практичні заходи через міжнародні інституції, в першу чергу через Організацію Об’єднаних Націй», – заявив в ефірі Радіо Свобода заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу.

12 травня СБУ оголосила мера Москви персоною нон грата.

Попереднього дня під час святкування 225-річчя Чорноморського флоту Росії в Севастополі Юрій Лужков у кількох виступах поставив під сумнів приналежність Севастополя Україні.

Він також висловлювався за скасування договору про дружбу між Росією і Україною – на його думку, це дало б Москві юридичні підстави «знову порушити питання про Севастополь і Крим».
XS
SM
MD
LG