Доступність посилання

ТОП новини

Голова Харківської облдержадміністрації за якнайшвидше притягнення до відповідальності винного в загибелі 6 осіб у ДТП на трамвайній зупинці


«В інтересах громадськості, вимагаю від правоохоронних органів області найсуворішого й швидкого покарання», – сказано в письмовій заяві Арсена Авакова. Двоє дітей і 4 дорослих загинули і ще двоє осіб були поранені 2 травня через наїзд джипу Mitsubishi L-200 на трамвайну зупинку в Харкові.


«В інтересах громадськості, вимагаю від правоохоронних органів області найсуворішого й швидкого покарання», – сказано в письмовій заяві Арсена Авакова.

Він також зазначив, що має намір уважно й системно контролювати строки проведення розслідування.

«Я сподіваюся й хочу дуже незабаром переконатися, що в Харкові не знайдеться судді, що виправдає такий злочин», – сказано в документі.

Крім того, Арсен Аваков заявив, що облдержадміністрація надасть допомогу сім''ям загиблих.

За його словами, трагедія 2 травня не була одиничним випадком.

Аваков наголосив що дорожньо-транспортні пригоди із вини п''яних, або й просто нахабних порушників стали системою, через це на дорогах Харкова гинуть люди.

«Це прямий наслідок вседозволеності в нас на дорогах, системи, що склалася, при якій все сходить порушникам з рук – особливо власникам дорогих і дуже дорогих автомобілів», – мовиться в заяві.

Двоє дітей і 4 дорослих загинули і ще двоє осіб були поранені 2 травня через наїзд джипу Mitsubishi L-200 на трамвайну зупинку на вулиці Полтавський Шлях у Харкові.

У наркологічному центрі було зафіксовано стан алкогольного сп''яніння водія.

Слідчі органи Головного управління МВС України в Харківській області за зазначеним фактом порушили кримінальну справу за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які управляють транспортними засобами, що стало причиною загибелі кількох осіб).

Винуватця ДТП затримано, проводяться слідчо-оперативні дії й експертизи.

Зазначений злочин перебуває на контролі МВС України.

******** 7 осіб загинули і одну госпіталізовано через ДТП на Черкащині

Дорожньо-транспортна пригода сталася 3 травня біля села Паланка Уманського району Черкаської області.

За повідомленням Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, о 17:00 на 541 кілометрі автодороги «Львів-Кіровоград-Знам''янка» водій легкового автомобіля BMW-528, виконуючи обгін, допустив лобове зіткнення з легковим автомобілем Chevrolet Aveo.

У результаті аварії загинули 7 осіб і одну в стані середньої тяжкості госпіталізовано в Уманську центральну районну лікарню.

Матеріали до теми:

• Жахливі трагедії на українських дорогах
XS
SM
MD
LG