Доступність посилання

ТОП новини

Біля кримського узбережжя знову затонув корабель


Володимир Притула Сімферополь, 3 січня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Біля кримського узбережжя знову сильний шторм і знову трагічні наслідки. Сьогодні близько 2 години ночі рятувальні центри України і Росії, розташовані по різні боки Керченської протоки, отримали сигнал SOS, надісланий екіпажем болгарського судна «Ванесса». За пів години зв''язок із кораблем перервався, а згодом надійшов сигнал від аварійного радіобуя. Судно з екіпажем 11 осіб (10 болгарських та один український громадянин), затонуло.

Аварія сталася в північній частині Керченської протоки, у 20 кілометрах від Варзовського буя
(ukinform)
Увесь день сьогодні надходили суперечливі відомості про кількість знайдених моряків болгарського судна «Ванесса», який затонув вночі в Азовському морі. Російська сторона повідомляла спершу про сім знайдених членів екіпажу, потім – про п’ять. За даними ж українських рятувальників, поки що вдалося знайти лише одного живого моряка і тіла трьох, котрі померли від переохолодження.

За повідомленням представника кримського управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України Володимира Іванова, пошук моряків затонулого судна «Ванесса» триває з повітря, моря і на суші. Особливо інтенсивно шукають на узбережжі Азовського моря та Керченської протоки. З Керчі в район аварії вилетів рятувальний вертоліт і вийшли два кораблі.

Володимир Іванов: «Пошук ускладнюється важкими метеоумовами. Вітер у поривах досягає 30 метрів за секунду. Температура повітря – мінус 7 градусів. Тому судна, які працюють у такий шторм, швидко вкриваються кригою. Це ж спідкало моряків із судна «Ванесса», яких підняв російський буксир «Меркурій». З чотирьох піднятих на борт, живим виявився лише один. Трьом допомога вже не знадобилася...».

Шанси знайти постраждалих живими ще зберігаються

Судно «Ванесса» під прапором Болгарії з вантажем металобрухту йшло з порту Бердянськ до Варни. На підході до Керченської протоки через сильний вітер і 6-бальний шторм теплохід накренився на лівий борт і затонув. Моряки російського буксиру «Меркурій» повідомили, що знайшли місце трагедії, виявивши над водою верхівку мачти «Ванесси». Пошук інших 7 моряків триває як українськими, так і російськими рятувальниками. І ті, і ті кажуть, що шанси знайти постраждалих живими ще зберігаються.

У листопаді через подібний сильний шторм у Керченській протоці і поблизу Севастополя зазнали аварій понад десяток суден. Загинули і пропали безвісти 23 моряки. Із затонулих кораблів у море потрапили майже дві тисячі тонн нафтопродуктів і близько 7 тисяч тон сірки.

Матеріали до теми:

• Катастрофа у Керченській протоці – оцінка Єврокомісії • У Криму ліквідовують наслідки кораблетрощ і підраховують збитки. Хто платитиме? • “Нечисте море”. Розлив нафтопродуктів у Керченській протоці може зірвати курортний сезон у Криму, - твердять екологи
XS
SM
MD
LG