Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська облрада закликає Президента надати Степанові Бандері звання Героя України (посмертно)


На сесії це звернення прийняли одноголосно. Наприкінці минулого року сесія Івано-Франківської облради проголосила 2008-й роком Степана Бандери. Але у рік 100-річчя від дня народження Степана Бандери необхідне визнання його заслуг на державному рівні, вважають ініціатори звернення до Президента.


Ініціатором звернення до Президента України про присвоєння видатному політичному і громадському діячеві звання Героя України виступила фракція «Наша Україна».

На сесії це звернення прийняли одноголосно.

Перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Зіновій Береговський заявив, що Степан Бандера є «символом українського народу».

«Довгі роки, коли Україна була у складі Радянського Союзу, ідеологія тодішньої держави спрямовувала людей на те, що це є ворог, людей з Західної України називали бандерівцями і зразу на них спрямовувався негативний ідеологічний стереотип поведінки. Незалежність України дала можливість відтворити історичну справедливість», – сказав він.

Наприкінці минулого року сесія Івано-Франківської облради проголосила 2008-й роком Степана Бандери.

Степан Бандера є уродженцем Івано-Франківщини – у селі Старий Угринів Калуського району вже 16 років діє історико-меморіальний музей. До кінця року буде завершена його реконструкція.

В обласному центрі на Європейській площі, що на стику вулиць Бандери і Коновальця, планують встановити пам’ятник провідникові ОУН.

Але у рік 100-річчя від дня народження Степана Бандери необхідне визнання його заслуг на державному рівні, вважають ініціатори звернення до Президента.
XS
SM
MD
LG