Доступність посилання

ТОП новини

У Москві триває засідання Українсько-Російської міждержавної комісії «Ющенко-Путін»


За результатами засідання планують підсисати План дій «Україна – Росія» до 2009 року. План дій, зокрема, передбачає реалізацію спільних проектів у сферах економічної взаємодії, соціального захисту громадян України та Росії, гуманітарної політики, питання, що стосуються прикордонного й міжрегіонального співробітництва тощо. Напередодні відбулася зустріч Президента України з Президентом Російської Федерації у форматі віч-на-віч. Віктор Ющенко та Володимир Путін обговорили стратегічний вимір українсько-російських відносин.


За результатами засідання планують підсисати План дій «Україна – Росія» до 2009 року.

План дій, зокрема, передбачає реалізацію спільних проектів у сферах економічної взаємодії, соціального захисту громадян України та Росії, гуманітарної політики, питання, що стосуються прикордонного й міжрегіонального співробітництва тощо.

З української сторони у засіданні беруть участь Секретар Ради національної безпеки і оборони України, Міністр закордонних справ Володимир Огризко, Перший віце-прем’єр-міністр України Олександр Турчинов, Міністр освіти і науки Іван Вакарчук, Міністр оборони Юрій Єхануров, заступник Глави Секретаріату Президента Олександр Чалий та голова НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина.

Напередодні відбулася зустріч Президента України з Президентом Російської Федерації у форматі віч-на-віч. Віктор Ющенко та Володимир Путін обговорили стратегічний вимір українсько-російських відносин.

Сторони детально обговорили коло питань економічної та енергетичної співпраці, активізацію торгівельно-економічних зв’язків між двома країнами.

Президенти окремо торкнулися питань, пов’язаних з урегулюванням суперечок між НАК «Нафтогаз України» і російським «Ґазпромом». У широкому контексті Президенти порушили питання стратегічного співробітництва у газовій сфері на довгострокову перспективу.

В перебігу розмови також було порушено тему демаркації українсько-російського державного кордону. Йшлося також про розмежування Керченської протоки.

Окремим питанням переговорів стало відшкодування збитків, завданих аваріями російських суден у Керченській протоці.

Віктор Ющенко та Володимир Путін також обговорили аспекти гуманітарної співпраці двох сторін. У цьому контексті йшлося про перезахоронення праху кінорежисера Олександра Довженка в Україні.
XS
SM
MD
LG