Доступність посилання

ТОП новини

Депортований з Росії політолог Сергій Таран уже в Києві


Сергій Таран по шостій вечора в суботу прибув до Київського аеропорту «Бориспіль» із Санкт-Петербурга, звідки його депортували «як небажану особу».


Сергій Таран по шостій вечора в суботу прибув до Київського аеропорту «Бориспіль» із Санкт-Петербурга, звідки його депортували «як небажану особу».

Про це повідомив сам Таран, до якого зателефонував кореспондент Радіо Свобода в момент, коли його як депортованого з чужої країни супроводжували представники київської міліції. С. Таран назвав брехнею інформацію правоохоронців Санкт-Петербурга про те, що ніхто не затримував людини з таким прізвищем.

Про подробиці свого затримання і перебування у північній столиці Росії С. Таран розповість журналістам пізніше.

Першою про зникнення Сергія Тарана, директора Міжнародного Інституту демократій, голови правління Центру соціологічних та політологічних досліджень «Соціовимір», повідомила прес-секретар ГП «Пора» Мар''яна Почтар.

С. Таран мав намір взяти участь у з''їзді російських профспілок в Санкт-Петербурзі.

За даними М. Почтар, «учора пізно увечері С. Таран повідомив, що його без пояснення причин затримали в аеропорту Пулково-1 та перевезли до Пулково-2. Після чого телефонний зв''язок з ним пропав, а сам Сергій на зв''язок не виходить».

У правоохоронних органах Петербурга не підтвердили дані про затримання в аеропорту «Пулково» Сергія Тарана. Джерело в ФСБ міста також повідомило, що це відомство не затримувало людини з таким прізвищем.

Згодом дружина С. Тарана, Мар’яна Матковська, звернулась до генерального консула України в Санкт-Петербурзі Миколи Рудька у зв’язку зі зникненням чоловіка.
XS
SM
MD
LG