Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Турчинов: Останні заяви «Газпрому» є спробою повернути посередників на український ринок


Водночас перший віце-прем’єр наголосив, що Росія не надала контрактів на постачання газу за ціною 179,5 доларів за тисячу кубометрів, як домовилися голови двох держав у середині лютого. Він додав, що Україна хоче мати прямі договори між постачальниками, а затримка з підписанням угоди є спробою повернутися до схеми з посередниками.

Як заявив учора в телевізійному інтерв’ю перший віце-прем’єр, Україна повністю розрахувалася з російським газовим монополістом і готова щоденно платити за паливо.

Водночас Турчинов наголосив, що Росія не надала контрактів на постачання газу за ціною 179,5 доларів за тисячу кубометрів, як домовилися голови двох держав у середині лютого.

Він додав, що Україна хоче мати прямі договори між постачальниками, а затримка з підписанням угоди є спробою повернутися до схеми з посередниками.

За повідомленнями про газові домовленості, яких досягли цього місяця Президенти України і Росії, двох нинішніх посередників, «РосУкрЕнерго» та «УкрГаз-Енерго», мають замінити на двох нових – спільні підприємства українського «Нафтогазу» і російського «Газпрому».

Компанія-посередник «УкрГаз-Енерго» вчора підтвердила, що «Нафтогаз» перерахував майже два з половиною мільярди гривень.

Водночас сума боргу, що залишається, складає, за твердженням «УкрГаз-Енерго», ще майже півтора мільярда.

«Газпром» заявляє, що Україна проводить розрахунки за паливо, поставлене минулого року, але цьогорічні поставки здійснюються без необхідних угод.

Раніше в «Газпромі» повідомили, що постачання палива до України можуть скоротити на чверть із 3 березня, якщо ситуацію з боргами не врегулюють.
XS
SM
MD
LG