Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України розцiнює затримання українського полiтолога в аеропорту Санкт-Петербурга як крок, що не вiдповiдає духу добросусiдства


Затримання українського громадянина, директора Мiжнародного iнституту демократiї Сергiя Тарана, в аеропорту «Пулково-1» у зв''язку з його «небажаним в''їздом» до Росiйської Федерацiї є кроком, що не вiдповiдає духу добросусiдських вiдносин мiж Україною i Росiєю. Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС України, оприлюдненому в недiлю. Сергія Тарана затримали 1 лютого, він провiв в аеропорту усю нiч. Прикордонники повiдомили, що він – «особа, перебування якої в Росiї не бажане». За їхнiми словами, керiвництву прикордонної служби «Пулково» надiйшов вiдповiдний дзвiнок вiд вищого керiвництва.


Затримання українського громадянина, директора Мiжнародного iнституту демократiї Сергiя Тарана, в аеропорту «Пулково-1» у зв''язку з його «небажаним в''їздом» до Росiйської Федерацiї є кроком, що не вiдповiдає духу добросусiдських вiдносин мiж Україною i Росiєю.

Про це йдеться в коментарі прес-служби Міністерства закордонних справ України, оприлюдненому в недiлю.

«Незрозумiлою є мотивацiя затримання Сергія Тарана – наявнiсть його iменi у списку небажаних для в''їзду на територiю Росiйської Федерацiї осiб. Як вiдомо, до кола науково-дослiдних iнтересiв директора Мiжнародного iнституту демократiї Сергія Тарана не входить росiйська проблематика, а метою його вiдвiдин Санкт-Петербурга була участь у конференцiї профспiлок, а не в публiчних дискусiях iз суспiльно-полiтичної тематики. Таким чином, мотиви затримання Сергія Тарана залишаються незрозумiлими», – наголошено в коментарi.

МЗС України зазначає, що «такий крок здiйснений напередоднi надзвичайно важливих подiй в українсько-росiйських вiдносинах». На 12 лютого в Москві намічено засідання україно-російської міждержавної комісії.

Сергія Тарана затримали в аеропорту «Пулково-1» в Санкт-Петербурзi 1 лютого, він провiв там усю нiч. Вийти з термiналу аеропорту «Пулково» полiтологу не дали. Прикордонники повiдомили, що Сергiй Таран – «особа, перебування якої в Росiї не бажане». За їхнiми словами, керiвництву прикордонної служби «Пулково» надiйшов вiдповiдний дзвiнок вiд вищого керiвництва.

Сергій Таран є членом полiтради Громадянської партiї «Пора».

Матеріали до теми:

• Депортований з Росії політолог Сергій Таран уже в Києві

• Україна надала політичний притулок російському журналістові Олександру Косвінцеву
XS
SM
MD
LG