Доступність посилання

ТОП новини

«Чорноморнафтогаз» заперечує заяви китайських ЗМІ про аварію судна «Нафтогаз-67» через технічні несправності


Державне підприємство – власник затонулого корабля –називає такі закиди непрямим підтвердженням провини у трагедії китайської сторони.

Державне підприємство – власник затонулого корабля –називає такі закиди непрямим підтвердженням провини у трагедії китайської сторони.

У заяві мовиться, що «після чотирьох діб безрезультатних і відверто неадекватних спроб врятувати 18 українських моряків, винні у трагедії намагаються перекласти вину за те, що сталося, на постраждалих».

За даними прес-служби, транспортно-буксирне судно «Нафтогаз-67» було найкращим кораблем компанії «Чорноморнафтогаз» під керівництвом одного з найкращих капітанів українського флоту. Його визнавали найкращим буксиром світу в 2003 році, судно виконувало унікальні роботи у відкритому океані і ніколи не викликало нарікань ані у фрахтувача, ані в контрольних служб.

Українське судно «Нафтогаз-67» затонуло 4 дні тому через зіткнення з китайським суховантажем у Пiвденно-Китайському морi. Вiдразу пiсля аварiї вдалося врятувати сiмох членiв команди. Вчора з вiдсiкiв судна водолази пiдняли тiла двох морякiв, 16 продовжують вважати зниклими безвiсти.

Китайська сторона заявляє, що причиною аварії могли стати дії українців, але капітан українського судна такі заяви відкинув і запевнив, що всі свої маневри здійснював за судноплавним регламентом.
XS
SM
MD
LG