Доступність посилання

ТОП новини

Звідки з''явилася фальшивка? Правоохоронці й політики вивчають сумнозвісну «ухвалу» Радивилівського суду


Валентина Одарченко Рівне, 17 березня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Сьогодні в Рівному член комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, бютівець Юрій Прокопчук намагався пролити світло на появу документа, нібито ухваленого Радивилівським районним судом з приводу незаконності застосування імперативного мандату до перебіжчиків у Київраді. На прес-конференції йшлося про очевидність підробки і про те, звідки в сумнозвісної ухвали «ростуть ноги».

Юрій Прокопчук демострує фальшивку і відповідь-заперечення суду
Ще 13 березня голова Радивилівського районного суду Віталій Кохно категорично заперечив проходження у його суді будь-яких ухвал із приводу відкликання столичних депутатів, ба, навіть саме існування будь-яких адміністративних позовів з цього приводу у його установі.

«Такої ухвали не було, не було й близько, суд не вирішував такого питання взагалі», – заявив Віталій Кохно.

Відбиток печатки перекопіювали з іншого документа?

На останній сторінці так званої ухвали, котра містить заборону центрвиборчкомові вчиняти будь-які дії щодо припинення повноважень депутатів-«перебіжчиків», печатка канцелярії Радивилівського суду, однак спосіб, яким її поставили, сумнівний. Схоже, що печатку перекопіювали з іншого документа простим «студентським» способом – за допомогою розігрітого яйця.

Однак чи були спроби зареєструвати і схилити суд до розгляду подібних заяв? Про це в Юрія Прокопчука запитали журналісти.

Юрій Прокопчук: «От я теж проводив паралель, чи немає там певної змови. Є повідомлення, що дві особи, які приїхали, незрозуміло, чому саме в Радивилівський суд, справді поселялися десь там у гуртожитку (зараз проводиться розслідування), і є дві версії. Одна – що зверталися і їм відмовили, але такого в журналі реєстрації в суді немає. Відповідно, навіть якщо вони зверталися, їм відмовили».

Дивує пана Прокопчука і час реєстрації ухвали в ЦВК паном Андрюшкіним – буквально перед засіданням ЦВК.

Юрій Прокопчук: «Хоча рішення, як тут указано, у фальшивій ухвалі, прийняте 7 березня . Тобто, зроблене все, щоб не було можливості подати апеляцію, бо виходили терміни…».

Голова Радивилівського райсуду готує судовий позов

Нині правоохоронці області намагаються з’ясувати, хто міг бути причетним до фальсифікації судової ухвали. Тим часом суддя Людмила Прачук, підпис якої стоїть під ухвалою, категорично стверджує: він підроблений, і це доведе експертиза.

Бютівець Юрій Прокопчук також висловив здивування від імені усіх своїх однопартійців діями ЦВК: «Дивно, що така серйозна організація, як Центральна виборча комісія, на чолі з її головою, паном Шаповалом, бере до уваги і розглядає такі документи як підставу для того, щоб перенести або скасувати засідання ЦВК…».

Зрештою, про те, що суди загальної юрисдикції не розглядають подібні заяви, відомо навіть студентам-першокурсникам. Тож голова Радивилівського районного суду готує документи до суду. Він вимагатиме від високопосадовців компенсацію за наклеп.
XS
SM
MD
LG