Доступність посилання

ТОП новини

Доля 18 українських моряків, затонулого біля Гонконгу судна, залишається невідомою


Корабель «Нафтогаз-67» затонув у суботу внаслідок зіткнення з китайським вантажним судном у Південно-Китайському морі біля Спеціального адміністративного району Китаю Сянган (Гонконг). На кораблі перебувало 25 членів екіпажу (24 громадян України і один – Китаю). Сімох осіб, які під час зіткнення перебували на верхній палубі, вдалося врятувати. Ïх підібрали рятувальники у відкритому морі. Доля решти моряків залишається невідомою. Уряд України створив комісію для розслідування аварії корабля й організації пошуково-рятувальних робіт. Українські фахівці мають намір відвідати місце аварії судна 24 березня


Корабель «Нафтогаз-67» затонув у суботу внаслідок зіткнення з китайським вантажним судном у Південно-Китайському морі біля Спеціального адміністративного району Китаю Сянган (Гонконг). На кораблі перебувало 25 членів екіпажу (24 громадян України і один – Китаю). Шістьох українців і китайця, які під час зіткнення перебували на верхній палубі вдалося врятувати. Ïх підібрали рятувальники у відкритому морі. Доля решти моряків залишається невідомою.

Судно затонуло на глибині 35 метрів у перевернутому виглядi. У неділю китайські рятувальники намагалися за допомогою плавучого крану пiдняти судно з морського дна i перемістити його на мілководдя, тим самим полегшивши роботу водолазам.

Уряд України створив комісію для розслідування аварії корабля й організації пошуково-рятувальних робіт. Її очолив міністр транспорту і зв’язку Йосип Вінський.

Створенню комісії передував лист Президента Віктора Ющенка, який просив Кабінет Міністрів терміново вжити необхідних заходів.

Українські фахівці мають намір відвідати місце аварії судна «Нафтогаз-67» 24 березня.

МЗС України в зв’язку з катастрофою судна створило оперативний штаб на чолі з заступником міністра закордонних справ Олександром Купчишиним.

Відкрито «гарячу телефонну лінію» в Києві для надання оперативної інформації (238-15-88, 253-44-88).
XS
SM
MD
LG