Доступність посилання

ТОП новини

Міхеїл Саакашвілі: Міжнародна спільнота має не дозволити Росії анексувати Абхазію та Південну Осетію


Учора президент Росії Володимир Путін розпорядився посилити співпрацю з невизнаними республіками Абхазією та Південною Осетією в Грузії. Міністерство закордонних справ Грузії назвало цю заяву «черговою дуже небезпечною спробою анексії грузинських територій».

«Ми очікуємо і вимагаємо від Росії переглянути усі рішення, які порушують суверенітет і територіальну цілісність Грузії. Я хочу, щоб усі знали, що ми й надалі будемо спрямовувати наші зусилля на залучення міжнародної підтримки для мирного об’єднання Грузії», – наголосив президент Грузії.

Учора президент Росії Володимир Путін розпорядився посилити співпрацю з невизнаними республіками Абхазією та Південною Осетією в Грузії.

Міністерство закордонних справ Грузії назвало цю заяву «черговою дуже небезпечною спробою анексії грузинських територій».

Грузинське зовнішньополітичне відомство закликало НАТО, ООН, ОБСЄ та голів держав світу негайно втрутитись у ситуацію.

У керівництві НАТО і Євросоюзу вже висловили стурбованість таким рішенням Москви.

Матеріали до теми:

• Євросоюз і НАТО стурбовані рішенням Москви зміцнювати контакти з Південною Осетією та Абхазією • Генеральний секретар НАТО стурбований діями Росії щодо самопроголошених республік • Росія посилить співпрацю з Абхазією та Південною Осетією
XS
SM
MD
LG