Доступність посилання

ТОП новини

Президент Росії на саміті НАТО не ставив під сумнів суверенітет України – Сергій Лавров


Про це російський міністр закордонних справ заявив під час зустрічі зі своїм українським колегою Володимиром Огризком у Москві. Він висловив припущення, що учасники ради Росія-НАТО у Бухаресті навмисно неправильно розтлумачили слова Володимира Путіна.

Про це російський міністр закордонних справ заявив під час зустрічі зі своїм українським колегою Володимиром Огризком у Москві.

Він висловив припущення, що учасники ради Росія-НАТО у Бухаресті навмисно неправильно розтлумачили слова Володимира Путіна.

Зі свого боку Володимир Огризко запевнив, що євроатлантичні прагнення України не спрямовані проти Росії та її інтересів.

Голова МЗС нагадав, що Конституція України забороняє розміщувати на території держави іноземні військові бази, і що Україна відмовилась від ядерного потенціалу.

Росія виступає проти приєднання сусідніх України та Грузії до Плану дій для членства в НАТО.

Начальник Генштабу Росії Юрій Балуєвський наголошував, що у відповідь Росія вдасться до «заходів військового характеру і не тільки». А, за даними ЗМІ, на зустрічі Ради Росія-НАТО в Бухаресті російський президент Володимир Путін у розмові з президентом США Джорджем Бушем нібито дав зрозуміти, що в разі вступу до НАТО Україна може втратити цілісність.

Український МЗС назвав такі заяви – антиукраїнськими, такими, що піддають сумніву територіальну цілісність України і є прямим втручанням в її внутрішні справи.

Матеріали до теми:

• Київ і Москва домовилися почати консультації щодо намірів України вступити в НАТО • Арсеній Яценюк закликатиме російських парламентарів налагоджувати, а не загострювати відносини • Офіційний Київ – Москві: припиніть погрози на адресу України • Україна обурена заявою начальника Генштабу Росії генерала Юрія Балуєвського • Російський уряд не давав союзові НАТО пояснень, яких заходів може вжити Росія, щоб не допустити вступу України та Грузії • Володимир Огризко: Заява, що Росія не допустить Україну до НАТО, створює негативне тло для розвитку українсько-російських відносин
XS
SM
MD
LG