Доступність посилання

ТОП новини

В Україні сьогодні День жалоби


Як мовиться в указі Глави держави, у зв’язку з катастрофами вертольота Мі-8 у Чорному морі та судна «Нафтогаз-67» у Південно-Китайському морі, які призвели до численних людських жертв, на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій приспущені державний прапор. Крім того, по всій території України скасовані розважально-концертні заходи. Президент Віктор Ющенко висловив співчуття рідним та близьким загиблих.


Як мовиться в указі Глави держави, у зв’язку з катастрофами вертольота Мі-8 у Чорному морі та судна «Нафтогаз-67» у Південно-Китайському морі, які призвели до численних людських жертв, на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій приспущені державний прапор.

Крім того, по всій території України скасовані розважально-концертні заходи.

Президент Віктор Ющенко висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

******** Урядова комісія розглядає 4 версії причин понеділкової катастрофи вертольота, в якій загинули 20 осіб, основної версії поки що немає

Як повідомив журналістам у Сімферополі в вівторок голова комісії, міністр транспорту і зв’язку України Йосип Вінський, перша версія – помилка пілота; друга – погодні умови; третя – технічні несправності; четверта – зовнішнє втручання.

Міністр зауважив, що до проведення експертиз рано говорити про основну версію.

За його словами, комісія планує одержати попередню інформацію про причини трагедії вертольота протягом 10 днів.

Упізнання загиблих у результаті катастрофи відбувається нині в Сімферополі, додав Вінський.

За його словами, в тих випадках, коли не вдасться упізнати тіла, медики проведуть експертизу ДНК.

Кримське державне авіаційне підприємство «Універсал-Авіа», якому належав вертоліт Мі-8, що розбився в Чорному морі, за наказом міністра транспорту і зв’язку перевірять.

Як сказав Йосип Вінський, такі перевірки проводяться завжди, коли трапляються аварійні випадки.

Вертоліт Мі-8 розбився в понеділок під час посадки на плавучу бурову платформу «Таврида» в Чорному морі. На борту вертольота були 17 працівників платформи і 3 члени екіпажу. Усі вони – 19 громадян України і один Білорусі – загинули.

******** На українському судні, яке затонуло понад місяць тому поблизу Гонконга, знайшли тіла всіх 15 українських моряків, яких вважали за зниклих безвісти.

Відтак підтверджена загибель 18 членів екіпажу «Нафтогазу-67».

Як повідомив власник судна, компанія «Чорноморнафтогаз», тіла відправили на берег для ідентифікації, а потім транспортують до України для поховання.

Водночас на піднятому судні аварійно-рятувальні служби продовжують чистити поверхню палуби і проходи від намулу.

Українське буксирно-транспортне судно «Нафтогаз-67» затонуло 22 березня в Гонконзькій протоці внаслідок зіткнення з китайським суховантажем. Із 25 членів екіпажу, 24 з яких – громадяни України, врятували сімох.

Матеріали до теми:

• Ідентифікували тіла 14 із 20 загиблих внаслідок катастрофи вертольоту Мі-8 у Чорному морі
XS
SM
MD
LG