Доступність посилання

ТОП новини

Голова Секретарiату Президента України критично оцiнює антиiнфляцiйнi зусилля уряду


Вiктор Балога вельми критично оцiнює антиiнфляцiйнi зусилля уряду, якi лише поглиблюють негативнi явища в економiцi, призводять до економiчних диспропорцiй, повiдомляє прес-служба Глави держави в четвер.


На думку Віктора Балоги, яку поширила прес-служба Президента, ці зусилля лише поглиблюють негативні явища в економіці і призводять до економічних диспропорцій.

Він звернув увагу, що квоти на експорт зерна i масла насправді не скасовані, як про це запевняли громадськість урядовці. При цьому роздрібні ціни на хліб i масло не знижуються, зауважив Балога.

Також, за його словами, Кабінет Міністрів замість обмеження наявного обігу, не забезпеченого товарами, намагається сковувати кошти, яке мали бути спрямовані на виробництво продукції. Унаслідок таких підходів на 40% скоротилися банківські кредити сільському господарству, зросли процентні ставки в банках, вважає Балога.

А квітневий показник інфляції в 3,1% означає, що Кабінет Міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко не може впоратися з негативними процесами в економіці країни, незважаючи на постійні заспокійливі запевнення членів уряду, заявив голова президентського Секретаріату.

Величина інфляції, зафіксована в квітні, дуже велика для цього місяця, бо саме в квітні інфляційні процеси завжди були близькі до нуля, додав він.

За словами Віктора Балоги, в цій ситуації Кабінетові Міністрів необхідно якнайскоріше внести та ухвалити у Верховній Раді зміни до державного бюджету зі скоригованими макроекономічними та соціальними показниками, насамперед, розміром прожиткового мінімуму.

Саме від правильного визначення прожиткового мінімуму залежать розміри пенсій, стипендій, соціальної допомоги та інших виплат, які мають послабити згубний вплив на добробут людей різкого стрибка інфляції, заявив голова Секретаріату Президента в своєму черговому критичному посланні про дії уряду.

Матеріали до теми:

• Зниження цін уже сьогодні чи чергові декларативні заяви? • Юлія Тимошенко заявляє про уповільнення темпів інфляції у квітні і зниження цін на 20 видів продуктів • У війну всіх проти всіх включився й Нацбанк • Бюджетна полiтика уряду пiдштовхує зростання цiн – НБУ
XS
SM
MD
LG