Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківськ присвоїв звання почесного громадянина Бандері й Шухевичу


Івано-Франківська міська рада присвоїла звання «Почесного громадянина міста Івано-Франківська» лідерові Організації українських націоналістів Степанові Бандері та Головнокомандувачу Української повстанської армії Романові Шухевичу.

Рішення про це міськрада ухвалила в четвер на позачерговій сесії. За ухвалення рішення проголосували одноголосно всі 49 присутніх на сесії депутатів і міський голова Віктор Анушкевічус.

Перед ухваленням цього рішення міськрада внесла зміни до статті 37 Статуту територіальної громади міста, а також ухвалила рішення про запровадження звання «Почесний громадянин міста Івано-Франківськ».

Як повідомив на сесії секретар міськради Василь Бойчук, це рішення депутати ухвалили на підставі звернення 33 обласних і міських громадських та політичних організацій, а також 35 депутатів міськради.

Івано-Франківська міська рада вирішила до Дня міста присвоїти звання почесного громадянина міста Бандері й Шухевичу. 7 травня Івано-Франківськ щороку святкує День міста на честь отримання цього дня 1662 року Магдебурзького права і міського статусу.
XS
SM
MD
LG