Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів у Криму «дістала» всіх – і опозицію, і союзників


Сімферополь – Кримська парторганізація «Нашої України» у виборах участі не братиме – управління юстиції затягнуло з обміном свідоцтва про державну реєстрацію. Народний рух України не матиме своїх висуванців у Виборчій комісії АРК і більшості виборчкомів у районах, де значна частка кримськотатарського населення. Партія «Батьківщина» має проблеми з реєстрацією свої кандидатів в абсолютно всіх регіонах автономії. У цих бідах опозиційні політичні сили звинувачують чиновників і партію влади. Втім, на «регіоналів» скаржаться не тільки опозиціонери, але й їхні політичні союзники з партій «Сильна Україна», «Союз» і «Російська єдність».

Один із лідерів кримської «Сильної України» Леонід Савенко днями заявив, що на парторганізацію чиниться тиск з боку органів влади. Зокрема, блокується партійна агітація на рекламних носіях і в засобах масової інформації, різними способами чиниться тиск на тих, кого «Сильна Україна» висуває у списках і в мажоритарних округах.

Савенко не уточнив деталі, а от лідер партії «Союз» Лев Міримський каже, що на його соратників влада тисне за допомогою правоохоронних органів. У п’ятницю міліція затримала мера Алушти Володимира Щербину, який знову балотується на цю посаду від партії «Союз». Минулого тижня така ж доля спіткала ще одного «союзівця», мера Алупки Андрія Харитонова, проти кого прокуратура розслідує карну справу. Тепер суд дав дозвіл на його арешт. Ще в одного висуванця «Союзу» – колишнього депутата Верховної Ради Криму Юрія Коломійцева правоохоронці позавчора провели вдома обшук.

Водночас Російська єдність» скаржилася на тотальну відсутність її висуванців у виборчих комісіях, куди їх не пустили «регіонали», що контролюють місцеві ради, які їх формували. А вже таким чином сформовані виборчкоми не допустили «русоєдов» до реєстрації, або ж скасували її у цілій низці регіонів. На інформаційну блокаду, зволікання виборчих комісій та арешти однопартійців скаржаться і комуністи, які, як відомо, входять до парламентської більшості у Верховній Раді України.

Кримські «регіонали» кажуть: «все законно»

Григорій Йоффе
Представники кримського штабу Партії регіонів заявляють, що всі звинувачення з боку опозиції – логічні, адже опозиціонерам не подобається все, що б не робила влада. Що ж до закидів і скарг політичних союзників, то один із чільних кримських «регіоналів», голова Постійної мандатної комісії Верховної Ради Криму Григорій Йоффе в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що проблеми партій «Союз», «Сильна Україна» та інших політичних союзників – у неправильній кадровій політиці в їхніх кримських парторганізаціях.

«Ніхто не винен, що політична сила свого часу набрала до своїх лав людей, які досить сумнівними питаннями займалися як у сфері бізнесу, так і у сфері управління», – сказав чільний представник Партії регіонів у Криму Григорій Йоффе.

У п’ятницю прес-служба Прокуратури Криму повідомила, що проти мера Алушти порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень. Щербина підозрюється в тому, що дав «незаконну вказівку підлеглому про доповнення рішення сесії пунктом, який не виносився на обговорення депутатів та голосування».
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

XS
SM
MD
LG