Доступність посилання

ТОП новини

«Псевдопрофесор» Слюсарчук арештований…


Андрій Слюсарчук
Андрій Слюсарчук

Львів – Сьогодні у Києві правоохоронці арештували «професора» кафедри «Інформаційні системи та мережі» Національного Університету «Львівська політехніка» Андрія Слюсарчука. Це чоловік, про якого роками розповідали як про вундеркінда та генія з феноменальною пам’яттю.

Однак, як виявилось, у нього два липові дипломи і ніякий він не лікар, а просто шахрай, який зумів стільки років дурити українське суспільство.

Проти Андрія Слюсарочука порушені дві кримінальні справи – за підробку документів і за «шахрайство».

Роками цей чоловік без медичної освіти лікував людей і багатьох, як розповідають свідки в газеті «Експрес», звів на той світ або ж зробив каліками на все життя. Андрія Слюсарчука вже нарекли «Остапом Бендером по-українськи».

Але питань у цій справі більше, ніж відповідей. Як стільки років шахрай міг працювати у львівській політехніці, проживати у гуртожитку цього навчального закладу, проводити там досліди над студентами і працівниками? Ба більше того, ректор університету в коментарі Радіо Свобода, коли уже газетярі проводили своє розслідування, наголосив, що документи Слюсарчука у «нормі».

Як з цим чоловіком міг зустрітись Президент Ющенко і видати Указ про створення інституту мозку під його керуванням? Чому посадовці тиснули на головних лікарів, щоб ті взяли на роботу бездипломного лікаря? 13 років Слюсарчук був на підписці про невиїзд через численні кримінальні справи і це не завадило Вищій атестаційній комісії, яка підпорядкована Кабміну і Дмитрові Табачнику, присвоїти Слюсарчуку звання професора на підставі фальшивих дипломів (є відповіді навчальних закладів). Що за професійна команда працює у Віктора Януковича, що у жовтні цього року Слюсарчук став лауреатом Державної премії Президента і отримав 150 тисяч гривень за «наукові досягнення в галузі освіти», як науковець львівської політехніки?

Я маю великі сумніви щодо справедливості розгляду справи щодо Андрія Слюсарчука. Бо навряд чи їй дадуть хід львівські правоохоронці і прокурори Львівської обласної прокуратури, судмедексперти, урядовці і ще численні особи, які стільки років бути причетні до шахрайства. Адже логічно, що всі ці люди мали б теж постати перед судом і подивитись у вічі батькам, чиї діти покалічені або ж мертві; чоловікам чи дружинам, які втратили свою половину. Чимало посадовці просто мали б бути звільнені і відповідати перед законом. Але щось так мало у це віриться…
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG