Доступність посилання

ТОП новини

ДУС спростовує інформацію про закупівлю малини по 670 гривень (ДОКУМЕНТ)


Генеральний директор Державного підприємства з обслуговування офіційних заходів «Гарант-сервіс» Державного управління справами Тамара Козіянчук спростувала інформацію інтернет-видання «Наші гроші» про те, що ціни, за якими підприємство закуповує фрукти для ДУС, є значно завищеними. Зокрема, за цим повідомленням, ціна імпортної малини становить 672 гривні за кілограм.

«Даю вам слово честі, що це брехня. Переплутали з цією малиною. Такого взагалі не могло бути. Це могла коштувати упаковка, в якій кілька кілограмів, це потрібно перевірити, а потім балакати. Ми не Президента обслуговуємо, а гостей, які у нас замовляють і контролюють кожен шматочок хліба. Ми беремо продукцію з підприємств, які мають сертифікат, підтверджений лабораторією. Якщо купувати на базарі, воно може бути на гривень 10 дешевше, тому що ті люди не платять податків. Ми працюємо тільки за безготівковим розрахунком. На сьогоднішній день по 25 гривень йде полуниця, черешня – 30 гривень і абрикоси по 30 гривень. За цю брехню потрібно в суд подати», – сказала Козіянчук.

Раніше сьогодні видання «Наші гроші» з посиланням на «Вісник державних закупівель» повідомило про те, що «Гарант-сервіс» уклав низку угод з ТОВ «Хімконтракт» та ДП «Чайка» на придбання фруктів, ягід та овочів на загальну суму понад 2 з половиною мільйони гривень. Плодоовочева продукція придбана для їдалень ДУС на Банковій 11 та Шовковичній 1 за цінами, які в кілька разів перевищують ринкові, стверджує видання. Згідно з інформацією «Вісника державних закупівель», черешня придбана по 63 гривні за кілограм, полуниця – по 66 гривень. При цьому імпортну черешню, як пише видання, придбано по 204 гривні за кілограм, імпортну полуницю по 312 гривень за кілограм. Найдорожче в переліку замовленої продукції коштує імпортна малина – 672 гривні за кілограм.
XS
SM
MD
LG