Доступність посилання

ТОП новини

Життя Миколи Амосова у кіноформаті


Про життя Миколи Амосова знімуть фільм
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Про життя Миколи Амосова знімуть фільм

Київ – Із наближенням сторіччя від дня народження ученого-медика Миколи Амосова розпочалася підготовка до зйомки документального фільму про життя відомого кардіохірурга. Фільм створюють на кошти вдячних пацієнтів і родини лікаря. Окрім цього, силами пацієнтів, буде зібрано гроші на зведення пам’ятника Миколі Амосову.

Олександр – один із тих, хто хоче взяти участь у зйомках фільму. 30 років тому, Амосов зробив йому операцію. Від того часу серйозних проблем зі здоров’ям він не мав.
Він дав мені не тільки фізичне життя, а й духовне

«Моя доля справді тісно пов’язана зі справами Миколи Михайловича. Він дав мені не тільки фізичне життя, а й духовне. Коли я потрапив у клініку, я зрозумів, що це єдиний шлях, коли 16-річний інвалід другої групи може стати повноцінною людиною», – розповідає Олександр.

І таких історій з життя видатного хірурга та його пацієнтів безліч. Саме їхні спогади і ляжуть в основу документального біографічного фільму. Для цього організатори створили архівну групу, яка цілеспрямовано шукає інформацію.

«У першу чергу ми хочемо створити фільм, як документальне свідчення. Саме тому і стартувала ця кампанія зі збору свідчень, документів, речей і всього, що пов’язане з Миколою Михайловичем», – розповідає Сергій Лисенко, сценарист і режисер фільму.

За словами творців фільму, вони хотіли якнайповніше відобразити не тільки події з життя Амосова, а й показати характер, вольові якості героя.

«Фільм про внутрішній моральний закон»

«Це фільм про внутрішній моральний закон, який веде людину через її долю. Ми досліджуємо три смислових кола, через які пройшов Микола Михайлович, – це події, час, вічність. Микола Михайлович залишив фундаментальний слід на кожному з них», – зазначає режисер Сергій Лисенко.

«Амосов: століття» – це незалежний громадський проект, створений за ініціативи сім’ї Миколи Амосова і Асоціації кардіологів, серцевих та судинних хірургів міста Києва.

Дочка кардіохірурга, теж медик, відомий кардіолог Катерина Амосова розповіла Радіо Свобода, що відчуває в собі сили створити цей фільм як громадський проект.

«Ініціатива створення цього фільму була від нашої сім’ї і небайдужих людей. Це незалежний громадський проект. Ми люди самодостатні і відчуваємо в собі сили втілити цей проект як вияв громадської ініціативи», – повідомляє Амосова.

2013 рік проголошений роком Миколи Амосова. 6 грудня, в день народження видатного лікаря, відбудеться прем’єра фільму.
  • Зображення 16x9

    Сабіна Пухка

    Народилася у 1991 році в Києві. Закінчила Київський національний університет культури та мистецтв. Мультимедійний редактор, відео-кореспондент. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG