Доступність посилання

ТОП новини

Позиція «Сім’ї» в медіа-просторі закріпиться – «Репортери без кордонів»


Найбільшою проблемою для ЗМІ в Україні залишається безпека журналістів і безкарність злочинів проти свободи преси. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила українська представниця міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» Оксана Романюк. За її словами, покарання отримує лише кожен 15-й випадок нападів на журналістів.

«Думаю, що в цей рік буде зростання цензури і закріплення позиції влади, «Сім’ї» в медіа-просторі. Ми знаємо, що медіа-простір уже підконтрольний владі в більшості своїй, і цього року це буде цементування цих позицій», – сказала Романюк.

Організація «Репортери без кордонів» не очікує в цьому році зростання фізичних нападів на журналістів в Україні. Однак фахівці прогнозують зменшення медіа-плюралізму, зростання цензури, а також тиску шляхом використання інтернету (DDOS-атаки).

«Наприклад, нещодавно президент приїжджав у Черкаси, і було «вирублено» одночасно 3 місцеві інтернет-ресурси DDOS-атаками, також це інтернет-атаки на акаунти та скриньки відомих журналістів», – зазначила представниця міжнародної правозахисної організації.

3 травня відзначають Всесвітній день свободи преси. Україна лише за останній рік опустилась у рейтингу свободи преси «Репортерів без кордонів» на 10 позицій (з 116-го на 126-е місце). За даними правозахисників цієї організації, в тому ж таки 2012 році було зафіксовано рекордну кількість порушень прав українських журналістів за останні 10 років.
XS
SM
MD
LG