Доступність посилання

ТОП новини

Активісти принесли дулю в лікарню, яка вимагала «матеріального заохочення» (ВІДЕО, ФОТО)


Активісти принесли дулю лікарям-хабарникам
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Велику «дулю» очільникові Київського обласного центру профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІД принесли пацієнти та активісти громадських організацій. За словами учасників акції, так вони протестують проти вимоги хабара за відповідь на інформаційний запит.

За словами Юлії Каланчі із проекту Pereboi.net.ua, вона збирала інформацію щодо кількості хворих на обліку в цьому закладі, однак їй відповіли, що «означену інформацію буде надано лише при наявності матеріального заохочення» (див. зображення нижче).

«А ще сьогодні ми віднесемо заяву в прокуратуру, щоб цей факт розслідували і діям цього лікаря дали не тільки етичну оцінку, а й юридичну, тобто, зрештою, відсторонити його від посади, щоб такі випадки більше не повторювались», – наголосив інший учасник акції, голова пацієнтської організації UCAB Дмитро Шерембей.

Як зауважив виконувач обов’язків головного лікаря Іван Очеретяний, до якого прийшли активісти, у своїй відповіді він не мав на увазі хабар. За його словами, у лікарні немає коштів, щоб відповідати на інформаційні запити.

XS
SM
MD
LG