Доступність посилання

ТОП новини

Провладні «канали-брехунці» брешуть про Майдан? (Огляд преси)


Київ – Майже за двомісячний період масового народного спротиву діям чинної влади практично на 180 градусів змінилася картинка показу загальноукраїнського Євромайдану на так званих великих вітчизняних телеканалах, стверджує газета «Україна молода». Спочатку й упродовж кількох перших тижнів протестних акцій правдиву інформацію про побиття «беркутівцями» студентів на київському майдані Незалежності, багатотисячні віча, підтримку мітингувальників міжнародною спільнотою давали до того часто провладні рейтингові «Інтер» та «1+1». Упродовж же останніх кількох тижнів політика каналів змінилася. Видання стверджує, що власники телеканалів виторговували собі певні економічні преференції для основного бізнесу: хімічної промисловості, нафто-газової, металургійної тощо. А тепер їхні медіа активно продовжують, як це було до Євромайдану, обробляти мізки глядачів у правильному для влади руслі. Стаття називається «Канали-«брехунці».

Рішення це назрівало давно. Час від часу взаємні звинувачення Анатолія Гриценка і членів фракції «Батьківщина» ставали предметом публічного обговорення, констатує газета «День». Досі все завершувалося без кардинальних рішень. Але в останні дні ситуація вибухнула. Видання нагадує, що Гриценко і раніше неодноразово виступав із критикою рішень і дій партії, зокрема самого Яценюка. Однак зараз усе закінчилося розлученням. Хоч якою б була причина конфлікту, ще одного штатного критика в особі Гриценка Яценюк і «Батьківщина» собі точно заробили, зауважує «День».

Режим ув'язнення для Юлії Тимошенко може бути пом'якшений. Як інформує, посилаючись на слова її адвоката газета «Сегодня», пом'якшення режиму, на який могла б розраховувати екс-прем’єр, перебуваючи в Качанівській колонії, включає в себе три основні пункти: необмежена кількість відвідувань та посилок, а також можливість виходу в місто з дозволу адміністрації колонії. Однак, як зауважує експерт видання, для влади вигідно, щоб відвідувачів у Тимошенко було якомога більше, бо тоді кожен опозиціонер, стверджуючи своє, зможе посилатися на зустріч з лідером опозиції.

На цьому тижні буде оприлюднений остаточний список номінантів на «Оскар». Кращі з кращих, відібрані Американською кіноакадемією, змагатимуться за престижну премію. Але якби « Оскар» присуджували за політичні досягнення, Україна б легко втерла носа «фабриці мрій», стверджує газета «Сегодня». Зокрема, як припускають газетярі, кращий сценарій заслужили б творці психологічного трилера, бойовика, мелодрами і мюзикла водночас під назвою «Євроінтеграція». Щоправда, глядачі з Банкової вважають, що епічне кіно затяглося. Однак зупинити його демонстрацію буде не так легко, зазначає видання.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG