Доступність посилання

ТОП новини

Родини Арбузова, Клюєва і Азарова можуть мати австрійські паспорти – євродепутат Гармс (виправлено)


Ребекка Гармс
Ребекка Гармс
Радіо Свобода подає уточнений текст новини про заяву євродепутата, яка спершу була помилково передана неправильно.

Співголова групи «Зелених» і «Європейського вільного альянсу» у Європарламенті Ребекка Гармс заявляє, нібито члени родин Сергія Арбузова, Андрія Клюєва і Миколи Азарова можуть мати паспорти громадян Австрії. Про це вона сказала під час виступу у Страсбурзі.

«Це просто неймовірно, що ті, які борються за європейські цінності, тільки за дорогих і складних умов отримують візи, а ті, які країну розграбовують, які несуть відповідальність за ескалацію, мають або шенгенські візи, або, як у випадку з родинами Азарова, Арбузова чи також Клюєва, як тепер припускають (частково це також австрійські колеги з преси проводили розслідування), що вони вже давно мають нібито австрійські паспорти!» – сказала Ребекка Гармс.

Вона закликала керівництво ЄС запровадити санкції проти високопосадовців, відповідальних за насильство проти мирних громадян під час масових акцій протесту в Україні.

«Саме обмеження їхнього в’їзду до ЄС від нас вимагає український народ. Цим особам слід впровадити дуже суворий візовий режим. Натомість пересічним громадянам треба полегшити цей доволі складний процес надання дозволів на в’їзд до ЄС», – заявила євродепутат.



У середу, 5 лютого, ситуацію в Україні мають намір розглянути під час пленарного засідання Європейського парламенту. У четвер, 6 лютого, за результатами дебатів євродепутати планують ухвалити спеціальну резолюцію щодо української кризи. Окрім того, наступного тижня у Брюсселі відбудеться нарада міністрів закордонних справ, на якій теж обговорюватимуть ситуацію в Україні.

У Києві всі троє посадовців, яких стосувалася неточно передана заява євродепутата, самі чи через своїх речників заперечили наявність у них самих австрійських чи інших іноземних паспортів.

Спершу Радіо Свобода помилково повідомило про те, що Гармс заявила про наявність австрійських паспортів в Азарова, Арбузова і Клюєва. Помилковий варіант подав у Європарламенті перекладач на англійську мову виступу євродепутата, яка говорила німецькою.
XS
SM
MD
LG