Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс не визнає «договору з Росією», але закликає співвітчизників до спокою


Наріман Джелял
Наріман Джелял
У Меджлісі кримськотатарського народу не змінюють свою позицію, не визнають «договір про входження Криму і Севастополя до складу Російської Федерації» і закликають співвітчизників до спокою.

«Наразі ми не визнаємо ці договори. Як розвиватимуться події далі, покаже час. Зараз, як і раніше, наполягаємо на збереженні територіальної цілісності України і на тому, що Крим має залишитися у складі України», – сказав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Стосовно «обіцянок» президента Росії Володимира Путіна щодо реабілітації кримськотатарського народу, Наріман Джелял зазначив, що подібні месиджі вже лунали від російського керівництва і почуті. Але «це не є підставою для зміни геополітичної позиції. Де б не проживали кримські татари, на підставі міжнародних норм кримські татари мають бути реабілітовані, їхній статус повинен бути офіційно визнаний, права захищені, аж до права на самовизначення», – вважає представник Меджлісу.

Водночас Наріман Джелял закликав співвітчизників до спокою, бо зараз, на його думку, ще більш небезпечний момент, коли певна частина населення Криму перебуває у стані ейфорії і можливе виникнення будь-яких провокацій стосовно кримських татар.

«Багато кримських татар, які пережили емоційний шок, повинні бути стриманими і не піддаватися емоціям», – зазначив він.

Сьогодні, 18 березня, президент Росії Володимир Путін попросив парламент прийняти до складу Росії два нових суб’єкти – Крим і Севастополь. А в Кремлі була підписана угода про прийняття до складу Російської Федерації Криму й Севастополя.
XS
SM
MD
LG