Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині 3 компанії не зупинили ретрансляцію російських телеканалів – Нацрада


Рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо тимчасового припинення ретрансляції чотирьох російських телеканалів досі не виконали оператори на Донеччині. Телеканали «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР – Планета», «НТВ – Мир» і «Россия-24» продовжують транслювати три компанії, повідомила Радіо Свобода заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак.

«У нас залишилось три компанії на Донеччині: це одна велика компанія «Яскраве ТБ» у місті Артемівську. У Донецьку це телерадіокомпанія «Цифра Плюс» і у місті Костянтинівка ще не вимкнула російські телеканали компанія «Мережі кабельного телебачення». У нас залишається механізм правового сприяння, оскільки це ухвала суду», – наголосила Мудрак.

Національна рада і правоохоронні органи роз’яснюють цим компаніям, що рішення суду необхідно виконувати, при цьому в Нацраді наголошують, що рішення зупинити ретрансляцію цих каналів є тимчасовим, зазначила Мудрак.

Згідно з рішенням Київського окружного адміністративного суду від 25 березня, на території України на час судового процесу має бути зупинена ретрансляція названих вище російських телеканалів. Українська сторона вважає, що окремі програми цих каналів не відповідають нормам законодавства України і Європейської конвенції про транскордонне телебачення.
XS
SM
MD
LG