Доступність посилання

ТОП новини

У Криму не бажають платити за дніпровську воду – Сенченко


Самопроголошена кримська влада не намагається врегулювати з Україною питання водопостачання. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив виконувач обов’язків заступника Адміністрації президента, народний депутат з фракції «Батьківщина» Андрій Сенченко.

За його словами, на даний момент Крим, замість укласти відповідну угоду й розрахуватися з боргами за перекачку води – це близько півтора мільйони гривень – здійснює несанкціонований забір.

«Що відбувається зараз. Вода дійшла до першої насосної станції, там її крадуть відвідними каналами, які на самій півночі Криму є. Вже на сьогодні, більше ніж на мільйон гривень просто безкоштовно забрали воду, при тому, що збитків зазнає «Укрводгосп», − розповідає Андрій Сенченко.

За його словами, небажання врегулювати питання із водопостачанням може мати важкі наслідки насамперед для сільського господарства півострову.

«Мені зараз телефонують з півночі Криму багато людей і говорять: «У нас врожай горить!». Ми говоримо: так, питань немає, але з Криму ніхто не приїздить на укладення угоди. Це ми не говоримо зараз про окупацію. Угоду щорічно кримські структури укладали з українськими, тому що там є нюанси: витрати і так далі. Ніхто не приїздить», − коментує ситуацію Андрій Сенченко.
Він також скептично оцінив заяву голови російського уряду Дмитра Медвєдєва про будівництво в Криму заводу з опріснювання води опріснювального заводу.
XS
SM
MD
LG