Доступність посилання

ТОП новини

Україна фактично є банкрутом – Карл Більдт в Одесі


Карл Більдт, міністр закордонних справ Швеції, Одеса, 12 квітня 2014 року
Карл Більдт, міністр закордонних справ Швеції, Одеса, 12 квітня 2014 року
Україна сьогодні де-факто є банкрутом, однак має шанс не набути цього статусу у юридичному сенсі. Про це на сьогоднішній зустрічі в Одесі заявив міністр закордонних справ королівства Швеція Карл Більдт.

«Ситуація, справді – погана. Сподіваюся, що за допомогою пакету реформ, який фінансується МВФ, вона поліпшиться, і заходи, вжиті українським урядом, не дозволять опинитися у тому стані, коли будуть оформлятися всі необхідні документи з відповідними юридичними наслідками», – сказав Більдт.

Іноземний дипломат також вказав на критичний дефіцит бюджет України, негативний торгівельний баланс, високу інфляцію і відсутність доступу до ринків зовнішнього фінансування.

Попри всі складнощі, ситуація для України все ж не є безнадійною, тому дипломат навів приклади Греції, Португалії та Ірландії.

За словами Карла Більдта, ускладнює економічну ситуацію в Україні підвищення ціни на газ з боку «східного брата». При чому, як переконаний Більдт, жодних економічних підстав для цього Росія не мала.

На запитання журналістів, чи не надто м’якими є нинішні санкції Заходу щодо Росії Більдт сказав:

«Через санкції лише протягом першого кварталу 150 мільярдів доларів просто вийшли з економіки Росії».

Швецький дипломат також повідомив, що у понеділок європейські міністри закордонних справ проведуть в Люксембурзі зустріч, де серед іншого, обговорюватимуть «як продовжувати співпрацю з Росією».

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт одним з перших серед дипломатів світу засудив вторгнення Росії на територію Криму і її політику щодо України. Також цього політика вважають одним із лоббістів України в Європі.
XS
SM
MD
LG