Доступність посилання

ТОП новини

Небесну сотню пом’янули у Празі


Небесну сотню пом’янули в Празі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:44 0:00
107 дерев’яних хрестів встановили сьогодні на галявині одного з парків у Празі. Хрести символізують пам’ять загиблих героїв Майдану.

На акції пам’яті Небесної сотні виступив колишній міністр закордонних справ Чехії, голова партії TOP-09 Карел Шварценберг, який закликав українських і чеських громадян, а також європейських політиків до «пильності у протистоянні з агресивною політикою Росії щодо України».

На акції також виступили консул посольства України в Чехії Валерій Лобач, представник українського громадського об’єднання «Українська європейська перспектива» Галина Андрейцева, солістка балету Національного театру в Празі Іванка Ільєнко.

Мартін Углірж, представник чеського громадського об’єднання «Хочемо демократичну Україну», розповів присутнім про закатованого депутата Горлівської міськради, що на Донеччині Володимира Рибака. Його некролог був приєднаний до «стіни пам’яті» на символічному кладовищі Небесної сотні у Празі.

В акції також взяв участь Олександр Медведєв – один із 38 поранених під час протистояння на Майдані, яких прийняла на лікування Чехія. Молодий чоловік уже почувається добре і готується повернутись на батьківщину. У розмові з Радіо Свобода Олександр Медведєв розповів про тривогу, яку викликають дії Росії на південному сході України, зокрема, щодо підтримки проросійських сепаратистів.

Акцію, в якій взяли участь понад 100 українців і чехів, організувала празька Вршовіцька галерея під відкритим небом Proluka, громадське об’єднання «Українська європейська перспектива» і чеське об’єднання Dekomunizace.cz.
XS
SM
MD
LG