Доступність посилання

ТОП новини

МВС: головна версія замаху на Кернеса – помста сепаратистів


Помста з боку сепаратистів – головна версія причин замаху на життя міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий, коментуючи хід розслідування.

«У діях злочинців чітко прослідковується сценарій із дестабілізації ситуації у регіоні. Одна з основних версій – реакція по-сепаратистськи налаштованих осіб на останні події, що відбулися у Харкові», - зазначив Яровий.

За словами Сергія Ярового, МВС наразі розглядає й інші версії причин замаху на Кернеса.

27 квітня міліціонери Харкова затримали 13 радикально налаштованих громадян, у яких було вилучено «коктейлі Молотова», маски, дерев’яні палиці, вибухові пакети та цвяхи. Метою дій затриманих, вважає Яровий, є дестабілізація обстановки у цьому регіоні.

Сьогодні близько 12:00 харківський міський голова Геннадій Кернес був поранений у спину невідомим, коли він їхав на велосипеді на Білгородському шосе. Його доставили до лікарні швидкої та невідкладної допомоги, де прооперували.

Як повідомив директор Інституту хірургії професор Валерій Бойко, операція тривала близько 2-х годин. У мера Харкова тяжке поранення грудної клітки і черевної порожнини.

Виконувач обов’язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив МВС і СБУ розслідувати замах на життя мера Харкова Геннадія Кернеса.
XS
SM
MD
LG