Доступність посилання

ТОП новини

Росія використовує методи, заборонені під час ведення війни – МВС


Микола Величкович
Микола Величкович
Російська сторона, чиї спецназівці працюють на сході України, використовує методи, заборонені під час ведення війни, заявив заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович.

«Медики, журналісти – це ті, які зараз безпосередньо виконують свої функції для суспільства, які не воюють, які доносять позицію, але вони опиняються у заручниках. Це однозначно дії терористів, які підлягають відповідній оцінці і діям стосовно них», – сказав Величкович в ефірі Радіо Свобода.

Стосовно міліції в Луганській і Донецькій областях, то, за його словами, в МВС бачать, що значна кількість працівників не виконує своїх обов’язків, «саботує, а дехто просто банально переходить на сторону сепаратистів».

«У цій ситуації, щоб їх покарати, треба спочатку взяти ситуацію під контроль. Буквально вчора було змінене керівництво обласного управління УМВС в Луганській області», – додав він.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, найпроблемніша річ – це показати характер. «Тому що ми бачимо, як сьогодні тільки почали у Слов’янську проводити активні дії, як тут же в Луганську сепаратисти почали прислухатися до того, що їм кажуть про звільнення. Це також є показовим. Якщо демонструється, що є сила, показується, що є рішучість і воля до застосування законної сили, відразу все починає ставати на місце», – наголосив він.

У Слов’янську відбувається антитерористична операція, місто оточене українськими силовиками. Міністерство оборони заявило про двох загиблих військовослужбовців і кількох поранених під час обстрілу бойовиками вертольотів Мі-24 поблизу Слов’янська. За даними відомства, проти українських силовиків використовують сучасну російську зброю.

За даними МВС, у Луганську на сьогодні звільнені від сепаратистів будівля обласної прокуратури, міськвиконкому і місцевої ТРК.
XS
SM
MD
LG