Доступність посилання

ТОП новини

Родичі героїв Небесної Сотні почали проводити власні розслідування


Ініціативна група, що складається з членів родин загиблих героїв Небесної Сотні ініціюють проведення незалежних розслідувань смертей за допомогою іноземних експертів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Запоріжжі, у новостворену громадську організацію увійшло понад 300 родичів героїв Небесної Сотні.

Необхідність проведення власних розслідувань ініціатори пояснюють тим, що правоохоронні органи надто довго розслідують випадки смертей та зникнень активістів Майдану.

«У нашу ініціативну групу входять юристи. Дуже важливо, що це не тільки фахівці з України, а й з Нідерландів. Закордонні експерти зголосилися нам допомагати. Річ у тому, що у кожної родини, котра втратила своїх дітей та інших членів сімей, накопичилися певні факти, але правоохоронці належної уваги їм не приділяють. Відтак будемо проводити власні розслідування та відстоювати правду у європейських судах», – розповів голова ініціативної групи родин «Небесної сотні» Петро Синенко.

За словами ініціаторів розслідувань, кожен випадок смерті або зникнення активістів, розглядатиметься окремо незалежними слідчими органами.
XS
SM
MD
LG