Доступність посилання

ТОП новини

У Варшаві протестували проти продажу французьких кораблів Росії


Символічний корабель «плавав у крові» і під посольством Франції в Україні, 15 травня 2014
Символічний корабель «плавав у крові» і під посольством Франції в Україні, 15 травня 2014
У Варшаві протестували проти продажу французьких військових кораблів «Містраль» Росії. У акції взяли участь кілька десятків українців та поляків, представників варшавського Євромайдану та Фонду «Відкритий діалог».

Протестувальники вважають, що такі дії французької влади є «ганебними, негідними країни, що декларує свою відданість ідеалам демократії».

«Ми не можемо мовчати, коли державі, яка вбиває українців продають військові кораблі. Сподіваємося, нас почують», – каже Наталія Панченко.

Своє обурення протестувальники висловили глузливими звуками вувузел і клаксонів, а також написами на транспарантах. На одному з плакатів запитання: «Чому ви хочете нас вбивати?». На іншому – твердження: «Підтримувати Росію, щоб вбивати українців – сором для Франції!».

Протестувальники поставили навпроти посольства Франції басейн з червоною рідиною, яка символізувала кров. У ньому плавали іграшкові кораблики. Як пояснила Панченко, цей басейн символізує «криваве море в якому плавають французькі кораблі продані Росії. «Це наша кров», – наголосила активістка.

Франція наразі не ухвалюватиме рішень із приводу можливого зупинення продажу Росії двох найсучасніших бойових кораблів як санкцію через анексію Криму.
XS
SM
MD
LG