Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв звернеться до Обами з проханням посилити санкції проти Росії


Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв
Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв сьогодні у Варшаві отримає польську премію «Солідарність» – за роль у захисті демократії і прав людини. Це станеться на закритому для преси обіді, в якому візьмуть участь президент США Барак Обама та інші лідери.

Як розповів Радіо Свобода Мустафа Джемілєв, він попросить Обаму активізувати санкції проти Росії. «Більш за все турбує тенденція, що Крим начебто відходить на другий план, що Крим міг стати розмінною монетою. Я хотів би отримати гарантії того, що ті санкції, до яких вдалися, і які, на нашу думку, мають посилюватися, не припиняться до того моменту, поки Росія не звільнить останній квадратний метр окупованої землі», – наголосив кримськотатарський лідер.

Грошовий вимір премії «Солідарність» – мільйон євро. За словами Джемілєва, ці гроші він витрачатиме через «Фонд розвитку Криму». «Також одну частину, я вже казав про це, близько 100 тисяч євро, я хотів би втратити на допомогу родинам убитих із Небесної Сотні та вбитих під час антитерористичної операції», – розповів він.

Мустафа Джемілєв наголосив, що вважає цю нагороду знаком своєчасної моральної підтримки кримськотатарського народу та України.
XS
SM
MD
LG