Доступність посилання

ТОП новини

В Україну увійшли танки, які має в арсеналі Росія – НАТО


Андерс Фоґ Расмуссен, генсекретар НАТО
Андерс Фоґ Расмуссен, генсекретар НАТО
НАТО має супутникові зображення, які підтверджують входження за останні дні на територію України такої військової техніки, яка є в арсеналі Росії. Про це йдеться на сайті Північноатлантичного альянсу.

За даними НАТО, отримані з супутника фотографії, ймовірно, засвідчують, що танки, про належність яких до Росії, заявляла українська сторона, швидше відповідають таким же, що були застосовані Російською Федерацією під час дестабілізації в Криму.

«Ці танки не мають маркування і не виглядають так, як ті, що використовуються українськими військовими. Насправді вони не мають маркування, але нагадують ті, що використовувалися російською стороною і були залучені під час дестабілізації в Криму», – мовиться в повідомленні.

«Ці зображення порушують важливі питання про роль Росії в сприянні нестабільності у Східній Україні і причетності до пересування військової техніки з Росії до України», – заявляють в альянсі.

«Російські офіційні особи неодноразово вводили в оману і ухилялися від своєї ролі в конфліктах у Криму та на сході України. Оприлюднені дані мають на меті публічно визнати Росією свою відповідальність за такі дії», – наголошується в заяві.

Напередодні генсекретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен вкотре закликав Росію завершити відведення своїх військ від кордону з Україною, зупинити потік зброї і бойовиків через кордон, а також використати свій вплив на озброєних сепаратистів і закликати їх скласти зброю й відмовитися від насильства.

Крім того, заступник речника Державного департаменту США Марі Гарф заявила, що Вашингтон має докази того, що три танки, які незаконно перетнули державний кордон України, належали Росії.
XS
SM
MD
LG