Доступність посилання

ТОП новини

Ярош не має візитівок, а «Правий сектор» власних парамілітарних підрозділів – Береза


Правда і міфи про бандерівців та «Правий сектор»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:27:23 0:00

«Правий сектор» розвивається як політична партія і не створює парамілітарні підрозділи, сказав Радіо Свобода керівник інформаційного відділу організації Борислав Береза.

«Правий сектор» не має своїх парамілітарних організацій. Ми від цього відмовилися після революції на користь політичної боротьби. Члени нашої партії дійсно беруть участь у різних підрозділах, але це спецпідрозділи МВС й Національної гвардії, добровольчі батальйони територіальної оборони, це Збройні сили України. Мета – захистити Україну», – сказав Береза в ефірі програми «Ми разом».

Для прикладу керівник інформвідділу партії навів ситуацію з батальйоном «Айдар». «Зараз майже 40 людей почали нести службу в батальйоні «Айдар». Це просто патріоти, члени нашої організації. Але батальйон «Айдар» не є спецпідрозділом «Правого сектору»», – наголосив він.

За словами Берези, зараз «Правий сектор» займається «контролем виконання наказів Майдану, контролем державних органів, які ігнорують волю народу і в яких люди займаються самозбагаченням. А для цього потрібні не так озброєні люди, як люди, озброєні знаннями й юриспруденцією. Саме вони будуть у нас передовій».

Щодо візитівок Дмитра Яроша, розповіді про які тиражує російське телебачення, то Борислав Береза сказав, що у лідера «Правого сектору» «візитівок немає, а якби вони й були, то мали б не такий вигляд».

Об’єднання радикальних партій та організацій українських патріотів «Правий сектор» заявило про створення політичної партії «Правий сектор» 22 березня 2014 року. Головою партії на з’їзді організації обрали Дмитра Яроша. До складу партії, зокрема, увійшли УНА-УНСО і «Тризуб».

XS
SM
MD
LG