Доступність посилання

ТОП новини

Кернес підозрює Авакова і Балуту в причетності до замаху на себе


Міський голова Харкова Геннадій Кернес на з’їзді Партії регіонів, Харків, 2 квітня 2014 року
Міський голова Харкова Геннадій Кернес на з’їзді Партії регіонів, Харків, 2 квітня 2014 року

Міський голова Харкова Геннадій Кернес називає міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голову Харківської облдержадміністрації Ігоря Балуту причетними до організації замаху на себе.

В інтерв’ю Радіо Свобода Кернес заявив, що про свої підозри повідомив слідчим.

«Я їм сказав, кого я підозрюю, тобто Авакова і назвав Балуту. Я вірю у ту скриньку «Фейсбуку», що була зламана, де було їхнє листування. На сьогоднішній день я можу констатувати, як факт, що слідство – це імітація, а не слідство. Тобто вся ця справа, вже стільки пройшло часу – з травня, а вже липень, а досі в процесі. І я навіть не можу зрозуміти, що на сьогодні вже зроблено в цій справі», – каже Кернес.

Міський голова Харкова відкидає російський слід у цій справі.

«Вважаю, що коли ви у мене запитуєте про так званий «російський слід», то я навіть не хочу говорити про російський слід, тому що не можу зрозуміти, навіщо вам це треба», – наголосив Кернес.

Також він повідомив, що не виключає звернення до європейського суду, якщо українські правоохоронні органи не знайдуть справжніх винуватців замаху.

Сам міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв’ю Радіо Свобода спростував причетність до замаху на Геннадія Кернеса. «Мій коментар простий. Чоловіку потрібно лікуватися. І я маю на увазі передусім душевну хворобу», – заявив Арсен Аваков.

Раніше в головному управлінні МВС Харківської області повідомляли, що слідство визначило дві пріоритетні версії замаху на міського голову Харкова: одна пов'язана з професійною діяльністю, інша – з протидією сепаратистам. При цьому слідчі не відкидають остаточно й інші версії, зокрема – повʼязані з діяльністю самого Кернеса і його оточення в комерційній сфері.

Замах на Геннадія Кернеса стався 28 квітня: у нього вистрелили у момент, коли міський голова здійснював пробіжку. Наступного дня Кернеса перевезли до шпиталю в Ізраїлі. За фактом замаху на вбивство Геннадія Кернеса відкрито кримінальне провадження.

XS
SM
MD
LG