Доступність посилання

ТОП новини

У південній частині Донецька тривають бої


У Петровському районі Донецька тривають активні бойові дії. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у південній частині міста чути потужні вибухи та автоматні черги.

Інформацію про бої в місті підтвердили у вівторок і в Донецькій міській раді. Донеччани повідомляють про артилерійські залпи, а також про запуски артилерії у бік спальних районів із блокпоста сепаратистів, що розташований на виїзді з Донецька по трасі Донецьк-Запоріжжя.

Менш інтенсивні дії відбуваються і в інших районах міста. Проте перестрілки там нерегулярні.

Бої у Петровському районі у вівторок тривали цілий день, в результаті цього, за повідомленням комунальних служб, були знеструмлені понад сотня трансформаторних підстанцій, тож більша частина району залишилась без світла.

Через бойові дії та діяльність бойовиків, у Донецьку є проблеми із транспортним сполученням, не обслуговується частина маршрутів на півдні міста, мешканці повідомляли, що не можуть виїхати з Петровського району.

У вівторок знову було припинено роботу каналу Сіверський Донець-Донбас, тож Донецьк та Макіївка знову переводять на економний режим подачі води. Комунальні та аварійні служби у місті працюють.

Незважаючи на брак певних продуктів харчування, продовольчої кризи немає, вулиці спустошені. Водночас, міська рада займається інформаційною роботою з мешканцями щодо безпечних шляхів виїзду з міста та поведінки при активних бойових діях.

За повідомленням міської ради Донецька, у вівторок у місті загинуло щонайменше двоє мирних жителів.

Про бої на підступах до Донецька повідомляли також українські військові і сепаратисти.

Бойовики масово зайшли до Донецька та Луганська на початку липня, після того, як їх вибили зі Слов’янська та інших міст.

XS
SM
MD
LG