Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: для перемир’я в Україні Росія теж має вивести війська


(фото з саміту НАТО, 4 вересня 2014 року)
(фото з саміту НАТО, 4 вересня 2014 року)

Для успіху оголошеного припинення вогню на Сході України необхідно здійснити низку процесів, серед яких – підтверджене виведення з України російських військ, «якщо вони там є», сказала сьогодні канцлер Німеччини Анґела Меркель.

За її словами, припинення вогню не стає припиненням вогню тільки завдяки тому, що його оголосили.

Серед інших необхідних моментів – також втілення мирного плану чи створення буферних зон під контролем спостерігачів, додала Меркель на прес-конференції на саміті НАТО у Ньюпорті у Вельсі у Великій Британії.

Тому, заявила канцлер, можливо, що нові санкції проти Росії таки можуть бути запроваджені, але з умовою, що їх можна буде зупинити, коли стане видно, що «процес дійсно відбувається».

Із заявами, що, попри оголошення про припинення вогню в Україні, нові санкції проти Росії все одно необхідні, виступили сьогодні, зокрема, кілька чільних британських політиків.

Сьогодні за результатами зустрічі тристоронньої контактної групи в білоруському Мінську було оголошено, що з 18-ї години за Києвом запроваджується режим припинення вогню і починається втілення мирного плану президента Петра Порошенка. Українські війська вже припинили бойові дії.

Керівники країн ЄС на саміті наприкінці минулого тижня домовилися, що Європейська комісія розробить пакет нових, суворіших санкцій проти Росії після того, як на Заході визнали доведеним воєнне втручання Росії в конфлікт на Сході України силами її регулярних військ. Сьогодні представники Євросоюзу мають узгодити остаточне рішення щодо цих санкцій.

Сьогодні у Великій Британії закінчується саміт Північноатлантичного союзу, на якому становище в Україні після вторгнення до неї регулярних військ Росії було одним із головних питань. На саміті перебуває президент України Петро Порошенко, який бере участь у низці його заходів, а також багатосторонніх і двосторонніх зустрічей із керівниками країн-членів НАТО.

XS
SM
MD
LG