Доступність посилання

ТОП новини

США і Британія знову вимагають від Росії виконати мінські домовленості


Філіп Гаммонд (л) і Джон Керрі (п) на прес-конференції у Вашингтоні, 8 жовтня 2014 року
Філіп Гаммонд (л) і Джон Керрі (п) на прес-конференції у Вашингтоні, 8 жовтня 2014 року

Державний секретар США Джон Керрі і міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд вкотре наголосили у середу, що Росія має негайно вивести свої війська з України, припинити матеріальну підтримку сепаратистів і виконати свої зобов’язання за мінськими домовленостями про припинення вогню.

«Разом із нашими партнерами в Європейському союзі Сполучені Штати і Велика Британія підтримують суверенітет і територіальну цілісність України і зусилля української влади, спрямовані на втілення важливих демократичних реформ», – заявив Керрі після зустрічі з Гаммондом на прес-конференції у Вашингтоні.

Керівник британської дипломатії, зі свого боку, додав: «Україна – суверенна країна. Її народ має право сам вирішувати своє майбутнє. Росія не має права вето на українську демократію». За його словами, президентові України Петрові Порошенку далі потрібна міжнародна підтримка, щоб забезпечити стабільність у його країні і здатність України самій ухвалювати рішення про своє майбутнє.

Країни і міждержавні об’єднання Заходу вже багато разів заявляли, що в той час, як Україна робить усе для виконання мирного плану щодо Донбасу, Росія досі так і не виконала своїх зобов’язань за цим планом, серед яких забезпечити виведення з української території російських регулярних військ і найманців, контроль за українсько-російським кордоном, звільнення заручників і полонених тощо.

XS
SM
MD
LG