Доступність посилання

ТОП новини

Комбати просять президента заборонити на українському ТБ російські серіали, що «ідеалізують ворога»


Комбати добровольчих батальйонів звернулись із відкритим листом до президента України Петра Порошенка з проханням «прикрити інформаційний тил». Про це у суботу повідомили в Штабі національного захисту Дніпропетровської області.

За даними зі штабу, листа підписали командир полку «Дніпро-1» Юрій Береза, командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко та командир батальйону «Миротворець» Андрій Тетерук. За словами комбатів, вони обурені політикою українських телеканалів, зокрема, присутністю на них російської пропаганди.

«Пане президенте, чому, якщо ввечері увімкнути телевізор, складається враження, що у нашій країні немає війни? Чому на українських каналах показують російські серіали, де героями роблять наших ворогів? Чому наші матері, діти, кохані змушені дивитися серіали про героїв, які є російськими військовими? Люди з шевронами Росії та її військових структур вбивають нас!» – заявили комбати.

Крім того, командири добровольчих підрозділів запросили власників телеканалів побувати в зоні бойових дій: «Нехай сходять хоч раз в розвідку, посплять в окопах під артилерійськими обстрілами «Градів» та «Буків», можливо, тоді вони запам`ятають, як виглядає ворог».

Вони попросили Порошенка припинити «трансляцію російської пропаганди у вигляді медіа-продукту, включаючи серіали, фільми, розважальні програми, в яких з піднесенням та ідеалізацією зображено нашого ворога».

XS
SM
MD
LG