Доступність посилання

ТОП новини

Округ на Дніпропетровщині отримав 20 тисяч бюлетенів із помилками – «Опора»


Частина дільниць виборчого округу № 37 на Дніпропетровщині не забезпечена виборчими бюлетенями, за якими мають обирати кандидатів-мажоритарників, через помилки в бюлетенях – інформацію про це, отриману від спостерігачів, підтвердили Радіо Свобода в суботу у Громадянській мережі «Опора» у Дніпропетровській області.

За даними координатора виборчих програм «Опори» в області Сергія Федька, загалом окружна виборча комісія № 37 отримала 20 тисяч бюлетенів, які містять помилки – плутанину в номерах виборчих дільниць, відтак частина дільниць округу наразі бюлетенями не забезпечена.

«Бюлетені з помилками мають передати до ЦВК. Частина комісії наполягала на тому, щоб погасити ці бюлетені на місці, але, за законом, гасити може тільки виборча дільниця після підрахунку голосів. Гасіння на ОВК законом не передбачене. Недійсні бюлетені з ОВК нікуди не поділись, кімната опечатана. ЦВК тепер має надати ОВК бюлетені без помилок. Але, зрозуміло, що все це відбуватиметься із запізненням. Щодо інших округів, ми не чули, щоб була така проблема», – сказав Радіо Свобода Сергій Федько.

Водночас довірена особа одного з кандидатів у народні депутати України Елла Карась повідомила Радіо Свобода, що, за її даними, частину бюлетенів із помилками вже встигли відвезти до деяких дільниць.

«Щодо тих дільниць, куди відправили бюлетені з помилками, – не знаємо, що робити: чи повертати їх в ОВК, чи гасити на місці. Загалом у нас на окрузі 146 дільниць, 14 великих виборчих дільниць усе ще не забезпечені бюлетенями», – сказала Елла Карась.

У керівництві окружної виборчої комісії № 37 Радіо Свобода коментувати ситуацію відмовились, зазначивши лише, що наразі чекають на рішення Центральної виборчої комісії.

XS
SM
MD
LG