Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд скасував вирок військовому, який не поїхав у зону АТО


Апеляційний суд скасував вирок військовому, який не поїхав у зону АТО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

Апеляційний суд ухвалив відправити на новий розгляд справу проти волинянина Павла Середюка. Його звинувачують у непокорі командирові військової частини за відмову їхати на схід України для участі в антитерористичній операції.

Раніше житель села Щедрогір Ратнівського району Павло Середюк був засуджений Володимир-Волинським міським судом до службового обмеження на півроку. У цей час із нього мали стягувати 10% заробітку.

Такий наслідок мало його прохання про відпустку із Рівненського полігону. Підставою був усний наказ командира, який зважив на його сімейні обставини – двоє батьків-інвалідів на утриманні, двоє малолітніх дітей та вагітна дружина.

Однак після повернення до Володимира-Волинського інший командир рапорту не прийняв, бо вважав, що боєць мав вирушити до зони бойових дій.

Адвокат Василь Нагорний вказав на неповноту судового слідства першої інстанції та ігнорування обставин, які змусили Середюка відмовитися виконати наказ. Апеляційний суд також вказав на неповноту попереднього слідства і направив справу на новий розгляд в іншому складі суду першої інстанції.

Справа про те, чи законно мобілізували Середюка, має значення не лише для нього, а й для з’ясування обставин, за яких відбувалася мобілізація на Волині,пояснив Радіо Свобода адвокат Василь Нагорний. Зокрема, Середюк прибув до військкомату без отримання повістки, за дзвінком сільського голови.

На судові слухання у Луцьку прибули батькиі дружини як мобілізованих військовослужбовців, так і тих, хто пішов на схід добровольцями. У перерві засідання вони висловлювали обурення діями військових прокурорів.

«Ми не за те воювали на Майдані і відправили на схід своїх дітей, щоб нині опинитися з владою по різні боки», – заявила мати добровольця Людмила Строкова.

У день, коли Середюка забрали до армії, у дружини солдата стався викидень. Нещодавно її вдруге прооперували.

XS
SM
MD
LG