Доступність посилання

ТОП новини

Українці знову мають шанс – Байден


Віце-президент США Джо Байден покладає квіти на місці загибелі Героїв Небесної сотні, Київ, 21 листопада 2014 року
Віце-президент США Джо Байден покладає квіти на місці загибелі Героїв Небесної сотні, Київ, 21 листопада 2014 року

Українці не повинні втратити ще одну можливість змінити країну на краще. Про це у виступі в Національному демократичному інституті у Вашингтоні сказав віце-президент США Джо Байден.

«Ці люди, попри кулі снайперів і лютий мороз, здобули шанс докорінно змінити свою країну на краще. Вони не повинні змарнувати цю можливість. Майже чверть століття незалежності, Помаранчева революція були змарновані, і якщо таке станеться знову, ці люди в найближчому майбутньому не матимуть більше шансів», – наголосив Байден.

Він також вказав, що Україна «була клептократією», останнім часом має прогрес у подоланні цієї системи, але є ще «значні перешкоди».

Як повідомляє «Укрінформ», про це віце-президент США говорив на урочистостях з нагоди вручення премії Демократії, якою Національний демократичний інститут відзначив трьох українських активістів – Ганну Гопко, Сергія Лещенка та Олександра Солонтая.

Серед досягнень Ганни Гопко організатори відзначили її допомогу в запуску «реанімаційного пакету реформ», що сприяло просуванню демократичного законодавства. Сергій Лещенко отримав премію за розслідування та журналістську діяльність у виданні «Українська правда». Олександр Солонтай відзначений за свою роботу політичного аналітика в Київському інституті політичної освіти.

Національний демократичний інститут США заснований 1983 року як некомерційна організація, фінансована за рахунок державних грантів і приватних пожертв. Її завдання – сприяння розубдові демократії в країнах, що розвиваються.

XS
SM
MD
LG