Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську в новорічну ніч штрафуватимуть за феєрверки – міськрада


Феєрверк, ілюстраційне фото
Феєрверк, ілюстраційне фото

У Дніпропетровську в новорічну ніч штрафуватимуть за феєрверки. Про це повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Дніпропетровської міської ради Сергій Гайдук.

За його даними, у Дніпропетровську все одно штрафуватимуть тих, хто використовуватиме феєрверки, адже в місті немає спеціально «призначених для цього місць», як це прописано правилами.

Між тим феєрверки заборонено використовувати біля лікарень, пологових будинків, шкіл, на відстані 50 метрів від житлових будинків тощо.

Крім того, чиновник закликав жителів замислитись про «моральний бік справи».

«По-перше, за 300 кілометрів від Дніпропетровська мають місце справжні бойові дії, багато людей уже загинуло. По-друге, наше місто від війни прихистило близько 25 тисяч людей, треба розуміти, що для них кожен гучний звук викликає стрес, а діти взагалі дуже лякаються. Новий рік ніхто не відміняє, проте можна відсвяткувати його з меншим розмахом», – заявив Гайдук.

Раніше в міському управлінні міліції пояснили, що в Дніпропетровську в новорічну ніч дозволене використання побутових піротехнічних засобів. За коментарем з міліції, з 1 вересня 2014 року на території міста заборонено проведення феєрверків та салютів, виняток – святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня.

В інші дні щодо порушників будуть застосовуватися адміністративні санкції у вигляді штрафу від 600 до 1020 гривень, при повторному порушенні штраф збільшується – від 1020 до 1700 гривень.

XS
SM
MD
LG