Доступність посилання

ТОП новини

Журналіста Романа Черемського звільнено з полону бойовиків – брат


Обмін полоненими поблизу Ясинуватої, 26 грудня
Обмін полоненими поблизу Ясинуватої, 26 грудня

З полону бойовиків угруповання «ЛНР» у суботу звільнено харківського громадського діяча, засновника і журналіста часопису «Український простір» Романа Черемського. Про це Радіо Свобода повідомив брат Романа Кость Черемський.

«Романа забрали у Старобільську. За годину-другу вже буде в Харкові», – розповів брат журналіста. Подробиці й обставини звільнення Кость Черемський обіцяє розповісти у неділю.

Прізвища Романа Черемського немає в оприлюдненому СБУ переліку осіб, звільнених із полону внаслідок обміну з бойовиками 26-27 грудня.

Роман Черемський перебував у полоні з 15 серпня. На блокпосту в зоні АТО його разом із черкаським правозахисником Валерієм Макеєвим і знімальною групою телеканалу «112 Україна» – кореспонденткою Ганною Іваненко та оператором Назаром Зоценком – затримали бойовики угруповання «ЛНР». 3 вересня з полону звільнили Ганну Іваненко і Назара Зоценка, Валерій Макеєв вийшов на свободу 23 листопада.

Роман Черемський – один із лідерів Спілки української молоді, активний учасник встановлення і відновлення меморіальних дошок і історичних пам’яток відомим харківським громадсько-політичним діячам.

XS
SM
MD
LG