Доступність посилання

ТОП новини

Учасники протесту в Єревані намагалися спалити прапор Росії (трансляція)


У столиці Вірменії Єревані протестувальники вступили бійку з поліцією, яка завадила їм спалити російський прапор перед посольством Росії. Двоє учасників були затримані – один з них кінорежисер Тигран Хзмалян.

Тим часом, у вірменському місті Гюмрі люди зібралися на церемонію прощання з шістьма членами вірменської родини, у вбивстві яких звинувачують російського солдата. У церкву в Гюмрі, де розташована російська військова база, прибув голова парламенту Вірменії Галуст Саакян й інші законодавці та громадські діячі.

(Пряма трансляція)

Генеральний прокурор Вірменії пообіцяв протестувальникам, що попросить Росію передати Вірменії звинуваченого у вбивстві.

Жертвами вбивства, яке сталося 12 січня в Гюмрі, стала сім’я з шести людей – місцева сімейна пара, їхній син, невістка, дворічна онучка і незаміжня дочка. Шестимісячна дитина була поранена.

(Пряма трансляція)

Влада заявляє, що російський солдат Валерій Пермяков зізнався у вбивстві шести людей після того, як він залишив російську базу, найбільший військовий об’єкт Москви на Південному Кавказі. Солдат був затриманий російськими прикордонниками в районі вірменсько-турецького кордону 13 січня.

14 січня протестувальники в Єревані і Гюмрі зажадали від генерального прокурора, щоб суд над Пермяковим відбувся у Вірменії.

XS
SM
MD
LG