Доступність посилання

ТОП новини

Суд поновив на посаді грифонівця, підозрюваного у викраденні помічника митрополита Володимира


Олександр Олішевич
Олександр Олішевич

Печерський суд Києва вирішив поновити на роботі заступника командира спецпідрозділу «Грифон» Олександра Олішевича, якому Генпрокуратура інкримінує викрадення особистого помічника колишнього предстоятеля УПЦ МП, митрополита Володимира. Про це йдеться у репортажі Сергія Андрушка для програми Радіо Свобода «Схеми» «Кривосуддя по-українськи».

Рішення винесла суддя Печерського суду Катерина Середа 19 січня, йдеться в сюжеті.

«Генеральна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про відсторонення від посади заступника командира «Грифону» в Києві, оскільки йому Генпрокуратурою оголошено про підозру у вчиненні злочину, а саме незаконне позбавлення волі протягом тривалого часу особистого помічника предстоятеля УПЦ МП. Суд ухвалив рішення, щоб вказаного громадянина, працівника міліції на посаді відновити», – прокоментував рішення суду Денис Мирополець, слідчий з особливо важливих справ Генпрокуратури України.

Натомість адвокат підслідного повідомив, що рішення суду – це ще не автоматичне поновлення, а лише підстава для керівництва міліції поновити Олішевича на посаді.

«Це означає те, що у керівництва главку міліції, якому підпорядкований підрозділ, є підстави видати наказ про поновлення людини на посаді» – прокоментував рішення суду адвокат Олішевича Андрій Почтаренко.

Раніше прокуратура повідомляла про закінчення розслідування, в якому встановлено, що помічника митрополита, вікарія Олександра (Драбинка) викрали працівники спецбатальйону «Грифон» міста Києва. За даними слідчих, протягом шести місяців його утримували командир і заступник спецбатальйону «Грифон». За даними ГПУ, вони діяли за наказом екс-керівника міліції Києва Володимира Коряка, якому в свою чергу, наказував колишній міністр внутрішніх справ Олександр Захарченко. Вікарія утримували на території Києва і Київської області з метою змусити його переконати митрополита Володимира відмовитись від посади предстоятеля УПЦ (МП), кажуть у ГПУ.

XS
SM
MD
LG